Sunday, May 22, 2011

Kemahiran Koordinasi Mata - Tangan


Untuk kemahiran koordinasi mata-tangan dan juga konsentrasi murid. 

perancangan pengajaran dan pembelajaran semester 2 prasekolah integrasi

22 Mei 2011. Wah! sudah masuk di penghujung semester 2 bagi sesi tahun 2011. Tersangatlah lama teacha tidak mengemaskini blog ini. Tidak banyak yang teacha telah kongsikan di ruangan ini. Apapun teacha masih aktif di blog http://www.ceritarasahati2.com/ . Rasa macam banyak sangat benda mahu dikendalikan di tahap ilmu n idea tak berapa berkembang... hehe...


TeaCha kena lakukan perubahan. kena buat perancangan untuk memastikan blog2 Teacha kembali aktif. Kembali memberi manfaat kepada kawan2 TeaCha yang sudi. Doa kan Teacha sihat dan memiliki otak yang cerdas. 


Hari ini TeaCha mahu kongsikan beberapa aktiviti yang sempat TeaCha rakamkan. 


Untuk semester 2 nanti. Tumpuan pengajaran Teacha lebih menjurus kepada akademik. Ya lah dengan harapan kemahiran pengurusan tingka laku, pengurusan emosi dan yang penting pengurusan diri murid Teacha semuanya mencapai tahap mahir tanpa bantuan atau dengan bantuan minima. 


Kalau semester 1 kita lebih byk ala2 bermain, bernyanyi, menari dan bertema...  semester 2 ni kita banyak belajar, dan istilah KSSRnya berteras.  Apapun, TeaCha tidak lupa yg lain. yang belum lagi mencapai tahap2 yg TeaCha harapkan. Kita buat sambil2 lah ya.... biar semua dapat...InsyaAllah. 

KEKASIH SAYA

....... “Dia kekasih, saya. Cikgu Rizal kekasih saya,” berkali-kali dia menyatakan kepada saya dan menunjukkan kepada saya gambar cikgu te...